Time (v17.05)

"Time is money" , "Tempus fugit" , "De tijd gaat snel, gebruik hem wel" en "Time is going fast when you are having fun", ... zijn maar enkele van de spreuken, die over tijd gaan.

 

 

We leven in West-Europa in een haastige impulswereld. In andere culturen, zelfs andere Europese, is tijd "een relatief begrip". Het verkeer in ons kleine landje is daarbij zo toegenomen dat afstanden nu eerder in tijd worden uitgedrukt dan in kilometer, benaderend dus, +/- 1 kwartier, +/- een halfuur, +/- 1 uur...

Vraag is hoe ver we gaan met de druk, die we op elkaar zetten?

In deze "brave new world" klikt men met de computermuis en verwacht men 's anderendaags de goederen thuis geleverd, het liefst nog gratis (en met mogelijkheid tot gratis terugsturen). Zo worden onze wegen nog verder opgevuld met kleine witte, naamloze bestelwagens.

Het is echter gevaarlijk de wettelijke aspecten, specifiek voor 'Business to Consumer' (B2C), bijvoorbeeld over garantie, retourneren, handleidingen, etc..., of reclamebeloftes zo maar te kopiëren naar een Business to Business' (B2B) omgeving, met zijn specifieke eigenheid, zonder enige nuance.

In B2B:
- Worden producten en apparaten intensiever gebruikt
- Worden transacties gesloten tussen 2 professionelen met voldoende voorkennis (waardoor ze in een bepaalde wereld thuishoren)
- Zijn artikelen dikwijls letterlijk zwaarder, en zeker duurder, kwetsbaarder, waardoor transport specifieker wordt
- Wordt meer flexibiliteit vereist van de actoren, zoals in transport, in installatie,...
- Worden hogere eisen gesteld in verband met het gebruik
- Wordt een laag verbruik geëist ten opzichte van de prestatie (= rendement: output t.o.v. input)
- Wordt een langere levensduur nagestreefd
- Etc...

Crionovo hanteert de term EATC: "expected arrival time by Crionovo" want 4 à 6 weken voor levering, op het ogenblik van bestelling, is het onmogelijk van al een datum van levering bij de klant uit te spreken. Zelfs met vaste, betrouwbare partners, leveranciersrelaties van 25 jaar lang, is het nog een beetje zoals "het weer voorspellen".
En "Bol.comisme" is zelfs bij stockartikelen niet eenvoudig.

Maar...tijd is een relatief begrip...
We helpen u graag zo snel mogelijk en "very ASAP" verder.

tot gauw,
met vriendelijke groeten,

Noël, Koen, Geoffrey

Deel deze inhoud