POP-UP ICE 02 by WESSAMAT

Wist u dat ....  ?

...dat Theo Wessa, voordat hij zijn project "Wessamat" startte, onderhoudsingenieur was op een Amerikaanse legerbasis te Ramstein, nabij Kaiserslautern, in Duitsland, en hij daar vond dat de ijsblokmachines met pomp en sproeiers veel onderhoud vergden?

...dat de metal rockband Rammstein, uit Berlijn, zijn naam vernoemde naar een dodelijk ongeval in 1988, te Ramstein, nabij Kaiserslautern, waarbij een vliegtuig 2 andere raakte, de 3 vliegtuigen neerstortten, waarvan 1 in het publiek, en waar er, naast de 3 piloten, nog eens 67 slachtoffers in het publiek vielen?

...dat Kaiserslautern en de Wessamat fabrieken slechts op 180km van de Belgische grens, nabij Arlon, slechts 350km van Brussel en slecths 480km van Crionovo zijn verwijderd?
...en dat Wessamat voor ons land zo de ijsmachine is met de kleinste ecologische voetafdruk?

...dat het zogenaamde Wave System voor ijsblokmachines, waterbeweging met schommelende bak, het meest zuinige is op de markt, zowel qua energie- als waterverbruik?
...en dat dit waterverbruik ongeveer de helft is van de machines met paddelsysteem en ongeveer 1/3 van de machines met pomp en sproeiers?

...dat sommige ijsblokmachines, meestal de goedkoopste op de markt in aanschaf, ongeveer 10 keer zo veel water verbruiken als ze ijs maken?
...en dat zo voor 1kg ijs een volle emmer van 10 liter water nodig kan zijn?